Enter your keyword

Ghid pentru crosetat – 1

Ghid pentru crosetat – 1

Probabil multi dintre voi, cei care incearca anumite modele crosetate, ati dat peste termeni specifici si ati cautat din site in site, tutoriale sau macar cateva poze sa va arate „cum se face”.
Va voi prezenta pe cei folositi de mine. Ulterior il vom completa, pe masura ce vom folosi si altfel de ochiuri si lanturi. Celor care vor totusi sa incerce le doresc putina rabdare si sa inceapa cu putina practica a ochiurilor de mai jos pana cand simt ca au reusit sa croseteze ochiurile la aceeasi inaltime si consistenta.

Lant crosetat

Dupa ce facem nodul de inceput, dam firul dupa croseta si il tragem prin ochiul format.

Rozeta

Avand un lant crosetat, de obicei incepem rozeta cu un lant din doi ochi, introducem croseta in primul ochi, tragem si cu ochi alunecat prindem capetele.

Ochi simplu

Avand un lant crosetat, introducem croseta in al doilea ochi, tragem firul formand un alt ochi pe croseta, apoi tragem firul prin cele doua ochiuri formate.

Ochi semi-dublu

Avand un lant crosetat, dam firul pe croseta, introducem in al doilea ochi, tragem si formam cel de-al treilea ochi pe croseta. Apoi dam firul prin toate cele trei ochiuri.

Ochi dublu

Dam firul pe croseta, introducem in lantul urmator, formam cele trei ochiuri. Dam firul dupa croseta si il tragem doar prin primul ochi, dam firul pe croseta si il tragem prin primele doua ochiuri(acum raman doar doua ochiuri), dam firul dupa croseta si tragem si prin cele doua ochiuri ramase.

Ochi triplu

Dam firul de doua ori pe croseta, introducem in lantul urmator, formam patru ochiuri. Dam firul dupa croseta si il tragem prin primul ochi(avem tot patru ochi pe croseta), dam firul pe croseta si il tragem prin primele doua ochiuri(raman trei ochiuri pe croseta), dam firul pe croseta si il tragem prin primele doua(raman doua ochiuri pe croseta), dam firul pe croseta si il tragem si prin ultimele doua ochiuri ramase.

Ochi alunecat

Introducem croseta in al doilea ochi, tragem firul, formam ochiul. Avem doua ochiuri si acest ochi nou format il tragem si prin al doilea ochi de pe croseta.

Ghid pentru crosetat – 2

Comments (4)

  1. […] crosetam lantul “saltaret”. Crosetam 4 lanturi simple de 120 de ochi. Le coasem de mingiuta, facem nod simplu doua cate doua, dam elasticul […]

    Mai 24, 2010
  2. […] cu ochi alunecat. – 576 ochi Randul 32: *In fiecare lant din randul anterior crosetam un ochi semi-dublu , un lant, apoi inca un ochi semi-dublu. Prindem cu ochi […]

    Iun 6, 2010
  3. […] Ghid pentru crosetat – 1 Tags: croset, cum crosetam, inmultirea ochilor, lant crosetat, scaderea ochilor […]

  4. […] un lant de 9 ochiuri. Randul 1: In al doilea ochi de la croseta, crosetam 5 ochiuri simple. Crosetam 6 […]

    Noi 4, 2010

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 
Instagram