Enter your keyword

Model tricotat : Stelute

Model tricotat : Stelute

Montam 26 de ochi, sau multiplu de 4 plus 2 ochi pentru margine.
Randul 1 : Primul ochi nu il tricotam, * un ochi pe dos, trei ochi pe fata. Repetam de la * pana la ultimul ochi din rand care il tricotam pe fata.
Randul 2: Primul ochi nu il tricotam, * un ochi pe fata, 3 ochi pe dos. Repetam de la * pana la ultimul ochi din rand care il tricotam pe fata.
Randul 3: Primul ochi nu il tricotam, * un ochi pe dos, 3 ochi ii scadem, ramanem cu ochiul pe andreea si nu dam drumul la cele 3 de pe andreaua din stanga ; tragem firul dupa andrea, si mai tricotam un ochi; avem acum 3 ochi pe andreaua din dreapta; si dam drumul la cele 3 de pe andreaua din stanga, tricotam urmatorul ochi pe dos. Repetam de la * pana la ultimul ochi din rand care il tricotam pe fata.
Randul 4: Repetam randul 2.

Repetam randurile 3-4.

Modelul poate fi realizat si cu 5 ochi scazuti, sau 7 dar trebuie sa schimbam marimea andrelelor.

Comments (8)

 1. eu cred ca nu este bine explicat modelul deoarece incerc sa-l fac si nu-mi iese, du pa modelul de mai sus trebuie sa scazi tot la al 3 rand
  ceea ce inseamna ca o data sa scazi pe fata o data pe dos si modelul nu iese.

  Adriana
  Mar 11, 2011
 2. Buna Adriana,

  Dupa randul 3, randul pe dos se tricoteaza la fel ca randul 2.Voi edita post-ul si incerc sa pun cateva poze mai detaliate sambata.
  Poate reusesti asa.

  Multumim pentru interes si te mai asteptam si cu alte comentarii!

  Mar 11, 2011
 3. si eu am incercat si nu imi iasa…..mie imi iasa un fel de …8-turi,nu pleaca spre stanga ca si la tine.Ies toate una in cap la alta.am inteles ca la sf R 3 ultimul e pe fata,chiar daca cere dos.Am crezut ca de acolo se va muta modelul cu un ochi,dar nu sa intamplat.Unde gresesc ca e super modelul si nu iasa.???

  simo
  Noi 25, 2011
 4. Cunosc modelul pentru ca l-am facut recent la o caciula. Rezultatul este superb. Este foarte simplu, dar explicatiile de mai sus sunt eronate. Este vorba despre multiplu de 4+1+2 (marginile). Pe fata modelului nu se tricoteaza nici un lat pe dos. Pe spatele modelului insa toate laturile sunt pe dos. La randul 2 se face un lat pe fata, 3 laturi impreuna care se scad numai dupa ce avem alte 3 laturi pe ac samd, iar la sf randului raman 3 laturi care se fac pe fata. Randul urmator 3 este numai pe dos. La randul 4 se face exact ca la randul 2 numai ca se decaleaza laturile lucrate imreuna. La inceputul randului se fac 3 laturi pe fata, dupa 3 laturi impreuna, 1 lat pe fata samd pana la sf. Latul lucrat singur pe fata, intre stelute este de fapt, daca va uitati bine, latul din mijloc al stelutei precedente. Randul 5 este exact ca randul 3, iar randul 6 exact ca randul 2 samd. Va dau mai jos si un link in spaniola, va fi f simplu de inteles daca va uitati. Tricot placut tuturor acum cand zapada este pe drum! http://www.youtube.com/watch?v=aIzZwtlTb4g&feature=related

  Iulia
  Dec 19, 2011
 5. Modelul este explicat bine, voi incerca sa pun si un video poate asa se intelege mai bine.

  Sarbatori fericite!

  Dec 24, 2011
 6. Buna Iulia,
  Daca esti putin atenta la imaginile si explicatiile mele si la filmulet postat de tine vei vedea ca modelul este la fel cu singura diferenta ca eu il stiu cu ochiul pe dos, nu pe fata. Pot fi multe variatiuni pe un model.
  Iti multumesc pentru vizita si comentariu. Te mai astept!
  Sarbatori fericite!

  Dec 24, 2011
 7. Buna Marina,

  Da, ai dreptate, rezultatul modelului e acelasi, am observat inca de la inceput, dupa cum am observat ca tu il propui cu latul pe dos. Eu am incercat ambele variante, dar mi s-a parut mai simpla cea din filmulet. Cand am spus ca este o eroare ma refeream la numarul de ochiuri. Eu am urmat, pe un esantion, descrierea prezentata de tine, si nu am reusit sa obtin modelul corect din cauza faptului ca lipsind un ochi, totul era decalat.
  Si eu iti multumesc pentru raspuns si iti doresc din toata inima sarbatori de sfarsit de an cat mai linistite si imbelsugate!
  Pe curand!

  Iulia
  Dec 30, 2011
 8. […] simplu de lucrat, dintr-o lanica subtire, lucrata cu andrele de 2.5, maxim 3. Modelul se cheama “steluta” si se lucreaza […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 
Instagram