Enter your keyword

Botosei crosetati

Botosei crosetati

A venit si vremea botoseilor. Daca am prezentat aici botosei tricotati , in continuare vom detalia un model de botosei crosetati. Atat cei tricotati cat si cei crosetati pot fi facuti si pentru adulti.

Important:

– dimensiunea crosetei si a firului influenteaza marimea finala a botoselului
– la botosel crosetam de jur imprejurul lantului initial

Crosetam un lant de 9 ochiuri.
Randul 1: In al doilea ochi de la croseta, crosetam 5 ochiuri simple.
Crosetam 6 ochiuri simple in lanturile urmatoarea, punem un marker (eu folosesc un fir de ata de alta culoare), dupa care in ultimul lant crosetam 3 ochiuri. Crosetam si partea cealalta cu 6 ochiuri simple. In final arata asa:

Randul 2: Crosetam 2 ochiuri simple, in al treilea lant din randul anterior crosetam 3 ochiuri simple, 2 ochiuri simple, 6 ochiuri simple, 1 ochi simplu, in urmatorul ochi 3 ochiuri simple, 1 ochi simplu, 6 ochiuri simple.
Am detaliat astfel pentru a pastra numaratoarea initiala.Aici dam, de fapt, contur varfului si calcaiului. Partea cu 2 ochiuri simple, 3 in urmatorul si 2 ochiuri simple este varful , celalalt calcaiul.
Randul 3: Crosetam 3 ochiuri simple, in urmatorul lant crosetam 3 ochiuri simple, 3 ochiuri simple, 6 ochiuri simple, 2 ochiuri simple, in urmatorul ochi 3 ochiuri simple, 2 ochiuri simple, 6 ochiuri simple.
Randul 4: Crosetam 4 ochiuri simple, in urmatorul lant crosetam 3 ochiuri simple, 4 ochiuri simple, 6 ochiuri simple, 3 ochiuri simple, in urmatorul ochi 3 ochiuri simple, 3 ochiuri simple, 6 ochiuri simple.
Putem continua cu atatea randuri pana ajungem la dimensiunea dorita. Avand grija unde inmultim ochii, la fiecare rand e cu un ochi mai departe fata de cel anterior.Insa dupa primele randuri modelul devine destul de evident.

Randul 5: Dupa ce am terminat talpa, crosetam drept de jur imprejur cu ochiuri simple doar in partea superioara a lantului din randul anterior.

Randul 6 -9 : Crosetam drept de jur imprejur.

Randul 10: Dupa ce am incheiat randul, suntem in dreptul markerului pus mai sus, dam botoselul in jumatate, si cu ochi alunecat prindem cele doua parti pana la varf.

Putem folosi botoselul si asa, sau ii putem pune o catarma ( tot crosetata) sau mai dam cateva randuri in sus si prindem un snurulet.

Cam in acelasi fel au fost facute si piciorusele albinutei.:)

Comments (3)

 1. Buna Marina!
  Zilele trecute vorbeam cu maica-mea ca e singurul lucru ce nu m-a invatat sa fac ,acela de a croseta.M-am jucat eu cu acul in copilarie ,iar acum in aceste zile mohorate,m-a batut gandul sa incerc sa fac niste botosei.Nici nu mai stiu cum am ajuns aici,dar sunt asa de fericita ca am reusit cu ajutorul tau sa fac ce mi-am propus!Iti multumesc pentru tot si succes in continuare!

  mimi
  Dec 14, 2011
 2. :)
  Multumesc mult! Inseamna foarte mult pentru mine tot ceea ce ai zis!
  Te mai astept!

  Marina
  Dec 14, 2011
 3. […] 1 an. Incercam mai jos sa facem o selectie. Incepem cu botoseii nostri tricotati. Sau varianta crosetata Ela are o alta varianta crosetata a unor incaltari sport pentru copii. Tutorialul video in romana […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 
Instagram