Enter your keyword

Unirea patratelelor bunicutei

Unirea patratelelor bunicutei

Să revenim la pătrățelul bunicuței… :)

Vă spuneam în articolul trecut că este un model croșetat foarte versatil, care poate sta la baza multor proiecte drăguțe, utile și colorate. Așa cum e și prima mea cuvertură croșetată din pătrățele.

Mai multe proiecte pe bază de pătrate croșetate găsești aici www.facebook.com/sweethomecrochets. Gentuțe, pernuțe, pături pentru bebeluși – toate croșetate cu drag din pătrățele ale bunicii.

Multe dintre proiectele care au la bază acest model croșetat necesită unirea pătrățelelor. Hai să învățăm cum unim pătrățelele bunicuței! :)

Trebuie să știi următoarele tehnici:

  • Ochi de lanț (ol) – pe croșetă ai deja o buclă. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin bucla de pe croșetă;
  • Picioruș simplu (ps) – pe croșetă ai deja o buclă, fie de la un ochi de lanț, fie de la un alt ochi. Introdu croșeta în lucru din față în spate. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin ambele bucle de pe croșetă. Tocmai ai făcut un picioruș simplu! :)

Prinde cele două pătrate față în față și introdu croșeta prin colțurile ambelor pătrate – spațiul creat de cele două ochiuri de lanț din colțul fiecărui pătrățel – și scoate o buclă din firul cu care unești pătrățelele. Execută un ochi de lanț cu ambele fire – cel cu care vei lucra în continuare și capătul rămas. În acest fel te asiguri că lucrul nu se va desface și ascunzi capătul pe măsură ce lucrezi. Nu mi-a plăcut niciodată acțiunea de ascundere a capetelor, așa că mă strădui mereu să le ascund pe măsură ce lucrez. :)

Din acest moment vei lucra cu ochiurile aflate pe marginea celor două pătrățele. Mai exact cu una dintre buclele acestora. Mai exact cu bucla din spate a fiecărui ochi în parte. :) Lucrează un ps prin buclele din spate a primelor două ochiuri de pe marginea pătrățelelor.

Lucrează câte un ps prin următoarele bucle din spate a ochiurilor de pe marginea pătrățelelor până ajungi la final, în colțul celor două pătrățele.

Introdu croșeta prin colțurile ambelor pătrate – spațiul creat de cele două ochiuri de lanț din colțul fiecărui pătrățel – și lucrează un ps.

Taie firul cu care ai lucrat și execută un ochi de lanț prin bucla de pe croșetă. Închide rândul.

Asta e tot! :) Ai unit două pătrățele!

Folosind tehnica de unire doar prin buclele din spate a ochiurilor de pe marginea pătrățelelor obții o apariție curată și aliniată frumos.

Pentru a uni mai multe pătrățele, sfatul meu este să faci rânduri lungi de pătrate unite astfel, după care să unești rândurile între ele. În acest fel vei avea ocazia să ascunzi toate capetele de pe parcurs și vei avea siguranța că pătratele nu se vor desface.

Până data viitoare… creativitatea să vă lumineze viața! :)

Croșetează cu spor si veselie!

 

Ne puteti urmari si pe Facebook sau Pinterest.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 
Instagram