Enter your keyword

Floare in patrat

Floare in patrat

Floare in patrat

Vine toamna bine-mi pare! :) Gata cu plimbările lungi în soarele torid, gata cu concediile de vară, gata cu plajele întinse de nisip fin… să vină toamnaaaaa! :)

Zilele acelea răcoroase cu lumină de culoarea cuprului, romanticele zile ploioase care cer un ceai fierbinte și frunzele… aaah, inspiraționalele frunze colorate!

Ziua mea preferată de toamnă: mic dejun, mișcare, cafea aburindă însoțită neapărat de muzică bună în urechi, croșetă și fire colorate. Nu mai e nevoie de nimic! Să mai spună cineva că sunt greu de mulțumit! :)

Hai să vedem ce mai croșetăm! Până acum am învățat cum se croșeteaza pătratul bunicuței și am învățat cum să unim aceste pătrate. Hai să facem variațiuni pe temă și să îți arăt cum croșetăm un pătrat cu floare în mijloc. Frumooos! :)

Pentru aceste proiect ai nevoie să știi următoarele tehnici:

  • Ochi de lanț (ol) – pe croșetă ai deja o buclă. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin bucla de pe croșetă.
  • Picioruș dublu (pd) – pe croșetă ai deja o buclă, fie de la un ochi de lanț, fie de la un alt ochi. Înfășură firul pe croșetă apoi introdu croșeta în lucru din față în spate. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin lucru de pe croșetă. Ai acum 3 bucle pe croșetă. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin primele două bucle, apoi înfășură din nou firul pe croșetă și trage-l prin ultimele două bucle rămase pe croșetă. Tocmai ai făcut un picioruș dublu! :)
  • Ochi alunecat (oa) – pe croșetă ai deja o buclă, fie de la un ochi de lanț, fie de la un alt ochi. Introdu croșeta în lucru, înfășură firul pe croșetă și trage-l prin lucru și prin bucla de pe croșetă. Tocmai ai lucrat un ochi alunecat! :)
  • Două piciorușe duble împreună (2pd împ) – lucrează un pd până la faza în care rămân 2 bucle pe croșetă, lucrează încă un pd în următorul ochi până ai trei bucle pe croșetă, înfășură firul pe croșetă și trage-l prin toate cele 3 bucle. Tocmai ai lucrat 2 piciorușe duble împreună! :) Poți multiplica numărul de pd prin aceeași metodă.

Parantezele pe care le vei întâlni în explicații reprezintă instrucțiuni de repetat. Numărul de repetări este precizat după închiderea parantezelor.

Începem: 4ol pe care le unești printr-un oa.

Rândul 1: (3ol, 1pd) împ, (2ol, 2pd împ) de 7 ori, oa în al treilea ol făcut la începutul rândului.

Rândul 2: (3ol, 4pd) împ, (3ol, 5pd împ) de 7 ori, unește prin oa.

Rândul 3: (3ol, 3pd) în primul spațiu de 3ol, (4pd, 3ol, 4pd) în următorul spațiu de 3ol, [4pd în următorul spațiu de 3ol, (4pd, 3ol, 4pd) în următorul spațiu de 3ol] de 3 ori, unește prin oa.

Rândul 4: 3ol, 7pd în fiecare dintre următoarele ochiuri ale rândului precedent, (4pd împ, 5ol, 4pd împ) în primul spațiu de 3ol, [11pd în fiecare dintre următoarele ochiuri ale rândului precedent, (4pd împ, 5ol, 4pd împ) în spațiul de 3ol] de 3 ori, 4pd în fiecare dintre următoarele ochiuri ale rândului precedent, unește prin oa.

Rândul 4 se poate repeta de câte ori e nevoie, în funcție de cât de mare vrei să fie pătratul – dar ținând cont că, de la un rând la altul, vor fi cu 2 mai multe pd între colțuri.

Eu m-am jucat și, printre rândurile formate din piciorușe duble unul după altul, am croșetat unul de piciorușe duble depărțite de un ochi de lanț.

Poți să te joci și tu inventând diverse alte modele de la un rând la altul. Pozează și postează rezultatul mai jos, într-un comentariu. Creativitatea nu are margini! :)

Îmi este tare drag acest pătrat! Cel mai drag și cel mai mare proiect al meu este format din astfel de pătrate. O cuvertură pe cât de elegantă, pe atât de delicată! :) Povestea ei o găsești aici.

IMG_20150521_110555IMG_20150507_215434

Mai multe proiecte delicate si colorate gasesti aici https://www.facebook.com/sweethomecrochets.

Data viitoare vei învăța mai multe tehnici de unire a pătratelor.

Până atunci… creativitatea să îți lumineze viața! :)

Croșetează cu spor si veselie!

One Comment

  1. […] cm/18 cm fiecare. Modelul de pătrat l-am concretizat și într-un tutorial pe care îl găsești aici. Firul folosit este Cotton Gold de la Alize – 55% bumbac, 45% acrilic, lucrat în croșetă de 3 […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 
Instagram