Enter your keyword

Unirea pieselor crosetate sau tricotate – partea a doua

Unirea pieselor crosetate sau tricotate – partea a doua

Am promis și mă țin de cuvânt! Îți arăt azi două tehnici de unire a pieselor croșetate sau tricotate: prin ochi alunecat și prin picioruș simplu.

Ambele au ca rezultat o margine decorativă vizibilă. Adaugă un acel ceva draguț, distinctiv sau elegant unui proiect unicolor.

În varianta de unire cu ochi alunecat marginea decorativă este formată chiar din marginea pieselor unite. În cealaltă variantă, cea de unire cu picioruș simplu, marginea decorativă este colorată în întregime de aceste piciorușe.

Avantajul acestor tehnici este că sunt la fel de ușoare și rapide ca piciorușele folosite în sine. De asemenea, sunt ușor de desfăcut și refăcut în caz de greșală.

La unirea pătratelor prin cusătură biciuită cele două piese de unit se plaseză în prealabil față în față. De data aceasta însă le vei ține spate în spate. Așa vei fi sigură că marginea decorativă va fi vizibilă în proiect. Ah, și încă ceva: se lucrează potrivind ochiurile unul cu unul de la fiecare piesă de unit în parte.

Pentru a urmări și însuși acest tutorial trebuie să cunoști următoarele tehnici:

  • Ochi alunecat (oa) – pe croșetă ai deja o buclă, fie de la un ochi de lanț, fie de la un alt ochi. Introdu croșeta în lucru, înfășură firul pe croșetă și trage-l prin lucru și prin bucla de pe croșetă. Tocmai ai lucrat un ochi alunecat! :)
  • Picioruș simplu (ps) – pe croșetă ai deja o buclă, fie de la un ochi de lanț, fie de la un alt ochi. Introdu croșeta în lucru din față în spate. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin ambele bucle de pe croșetă. Tocmai ai făcut un picioruș simplu! :)

Primii doi pași sunt comune celor doua variante de unire a pieselor:

  1. Introdu croșeta în primul ochi al ambelor piese.
  1. Trage firul prin cele doua ochiuri și lucrează un ochi alunecat cu firul care urmează a fi folosit în continuare împreună cu capătul care va fi lăsat în urmă. Folosesc această metodă frecvent ca să mă asigur că proiectul nu se va destrăma. :) Ce sa zic, mă cam urmărește această teamă! Nu mi s-a întâmplat până acum, dar… mai poți să știi! :)

Tehnica de unire prin ochi alunecat – introdu croșeta prin următoarele ochiuri corespondente a celor două piese de unit, trage firul prin ele și lucrează un oa. Repetă acest pas până la final.

Tehnica de unire prin picioruș simplu – introdu croșeta prin următoarele ochiuri corespondente a celor două piese de unit, trage firul prin ele și lucrează un ps. Repetă acest pas până la final.

Acum știi cum să unești piesele croșetate si tricotate prin 3 tehnici simple și de efect: prin cusătură biciuita, prin ochi alunecat și prin picioruș simplu. Floare la ureche! :) Piece of cake, cum ar spune… francezul! :)

Care este metoda ta preferata? Spune-ne mai jos, într-un comentariu! :)

Data viitoare vom începe un capitol nou în unirea pieselor croșetate și tricotate: dantelatele. :)

Până atunci… creativitatea să îți lumineze viața! :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 
Instagram