Enter your keyword

Unirea pieselor crosetate si tricotate – 3 – model impletit

Unirea pieselor crosetate si tricotate – 3 – model impletit

Eh, am ajuns la un model de unire a pieselor croșetate sau tricotate un pic mai complicat și care are un rezultat pe măsură. În limba engleză i se spune flat braid join – e mai greu de tradus cu sens, dar hai să îi spunem model împletit de unire a pieselor.

Ei bine, este una dintre metodele mele favorite de a uni piesele croșetate sau tricotate. Unul dintre motivele pentru care o prefer este că nu știu să număr – uneori :). Cu siguranță găsesc pe undeva un ochi în plus care îmi încurcă calculele și pe care nu îl pot potrivi cu un altul de la piesa soră. Modelul împletit de unire a pieselor este foarte permisiv din acest punct de vedere.

Așa că poți folosi această metodă chiar și atunci când vrei să unești piese cu modele diferite sau cu număr diferit de ochi pe marginile care trebuie îmbinate.

Ca să poți folosi această metodă trebuie să cunoști următoarele tehnici:

  • Ochi de lanț (ol) – pe croșetă ai deja o buclă. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin bucla de pe croșetă. Tocmai ai lucrat un ochi de lanț! :)
  • Picioruș simplu (ps) – pe croșetă ai deja o buclă, fie de la un ochi de lanț, fie de la un alt ochi. Introdu croșeta în lucru din față în spate. Înfășură firul pe croșetă și trage-l prin ambele bucle de pe croșetă. Tocmai ai lucrat un picioruș simplu! :)
  • Ochi alunecat (oa) – pe croșetă ai deja o buclă, fie de la un ochi de lanț, fie de la un alt ochi. Introdu croșeta în lucru, înfășură firul pe croșetă și trage-l prin lucru și prin bucla de pe croșetă. Tocmai ai lucrat un ochi alunecat! :)

Începem prin a lucra o margine de jur împrejurul primei piese.

  1. Introdu croșeta în oricare dintre colțurile piesei și lucrează un ps urmat de 3ol și încă un ps în același spațiu din colțul piesei.
  1. Lucrează 3ol, lasă un ochi în urmă și lucrează un ps în următorul ochi. Lucrează astfel (3ol, un sp) la distanță de 2 ochiuri până ajungi în colț unde lucrezi (ps, 3ol, ps). Încheie cu oa în primul ps lucrat la începutul rândului.
  1. A doua piesă va avea, inițial, acest model de margine doar pe trei dintre laturi – adică pe toate, în afară de cea care va fi unită cu prima piesă. Și vei începe marginea din următorul spațiu de după colț cu un ps. Lucrează marginea în continuare pe cele trei laturi.
  1. În ultimul colț lucrează un ps urmat de 2ol. *Scoate croșeta din lucru și introdu-o într-unul dintre colțurile primei piese, din față spre spate. Agață pe croșetă ochiul lăsat de la cea de-a doua piesă și trage-l prin colțul primei piese. Lucrează 1ol. Sari peste un ochi și lucrează un ps în următorul ochi al celei de-a doua piese.* Repetă instrucțiunile dintre steluțe ** până la finalul rândului.
  1. Lucrează colțul (ps, 2ol, scoate croșeta și introdu-o în colțul primei piese, agață ochiul lăsat de la cea de-a doua piesă, lucrează 1ol urmat de un ps).
  1. Lucrează 3 ol și încheie cu oa în primul ps lucrat la începutul rândului.

Rezultatul îți va plăcea atât de mult încât – dacă ești ca mine – vei căuta proiecte la care să se preteze o astfel de unire a pieselor. :)

Recapitularea metodelor de unire a pieselor croșetate și tricotate: : prin cusătură biciuită, prin ochi alunecat, prin picioruș simplu și prin model împletit. 4 metode, un mai frumoasă ca alta.

Care este metoda ta preferata? Spune-ne mai jos, într-un comentariu! :)

În tutorialul următor: unirea prin dantelare.

Până atunci… creativitatea să îți lumineze viața! :)

 

One Comment

  1. […] pieselor croșetate și tricotate pe care ți-o arăt azi se finalizează cu modelul împletit de data trecută. Dar drumul până la finalizare este frumos, […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

 
Instagram